Als je deze gaat beginnen maken dan ga je zal altijd maken. Ik vul ze met allerlei zaken. Zoals: heerlijke hummus met sla en tomaten. Ik heb het gevoel dat volkoren producten met volle granen soms de reputatie hebben wel gezonder maar minder smakelijk te zijn dan witte, verwerkte producten. Dat is verkeerd. De echte keukenprinsessen weten dat volle granen niet alleen gezond zijn, maar nog belangrijker: heel lekker kan zijn.
Ingrediënten
400 g volkoren speltmeel
240 gram water
4-5 g zout (ongeveer 1 theelepel)
1 el honing
12 g olijf olie (1 theelepel)
40 g actieve zuurdesemstarter
Instructies
•Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
•Voer 2 tot 4 vouw bewegingen uit met tussen pauzes van 20-30 minuten.
•Fermentatie gedurende 5-10 uur (aanpassen afhankelijk van kamertemperatuur en sterkte van de starter).
•Als het klaar is, moet het deeg minstens verdubbeld zijn.
•Rol het deeg plat en verdeel het in 8-10 gelijke stukken.
•Maak elk stuk tot een ronde bol. Rol ze dan uit tot cirkels van 3-5 mm dik, bestrooi het deeg lichtjes met bloem en draai het deeg de hele tijd om.
•Verhit een platte pan op middelhoog vuur (7-8 van de 10).
•Doe de uitgerolde pitabroodjes voorzichtig in de pan en bak ze 40 seconden aan elke kant.
• Leg de gekookte pitabroodje terwijl het nog warm is op een schone theedoek. Door de pitabroodjes in een theedoek te wikkelen, blijven ze zacht.
•Rol de resterende rondjes deeg uit en bak ze één voor één op dezelfde manier.
Reactie plaatsen
Reacties