Mijn gezonde recepten

Zelfgemaakte biologische kokosmelk

Eén van mijn doelen is om steeds meer voedsel van onze grond te laten groeien. En ik weet dat we nog een lange weg te gaan hebben. Niet alleen om ons gezin te voeden met voedzaam plantaardig voedsel dat in rijke grond is gekweekt, maar ook om minder afval te creëren door plastic verpakkingen en de energie die nodig is om voedsel te verzenden. Ik kan je niet vertellen hoe prachtig het is om mijn Khoubayb al deze voedsel (zowel van onze tuin) te geven waar we hard aan hebben gewerkt om het te doen groeien. Er is veel vallen en opstaan ​​en het kost meer tijd(oogsten, zaaien..), maar op deze manier teruggaan naar onze roots en het leven vertragen, heeft zoveel voordelen akhawaati. En zelf melk maken hoort daar ook bij.

Lees meer »

Mijn signature merenguetaart

Je gaat dit recept terugvinden tussen mijn voedzame gerechten… en nee, dit is het dus echt niet..Maar goed, ik troost mezelf door te zeggen: het is gemaakt met echte boerenroom en het rood fruit? Dat komt gewoon uit mijn moestuin, liefdevol geoogst en gestockeerd voor later. Helpt dat? Het klinkt alvast beter, toch? Haha.

Lees meer »

Gezonde vegan chicken nuggets

Nuggets hebben geen vol gespoten kip nodig, ze zijn echt heerlijk met kikkererwten. Ik heb ze ook eens met tofu gemaakt/ Ze voegen een geweldige eiwitbron toe aan onze salade- of heerlijke schaaltjes of als school lunch voor kinderen. Deze zijn gemaakt van kikkererwten en havermout.  Een zeer goede alternatief als je niet van tofu houdt of geen soja aan kan.

Lees meer »

De lekkerste tomatensoep met geroosterde tomaten

Gebakken tomatensoep met een heerlijke tosti na een super leuke herfstwandeling ? Zeker en vast. Deze heerlijke en smaakvolle tomatensoep bestaat uit gebakken tomaten, uien, paprika, knoflook en kruiden gemengd met gepelde tomaten, zelfgemaakte bouillon en pure room. Ik heb de soep geserveerd met de heerlijkste knapperige tosti's, die samen met de soep heerlijk smaken. Het broodje soep en een tosti zijn perfecte gerechten om voedselverspilling tegen te gaan. Saaie groenten kunnen makkelijk gebruikt en gedroogd worden, een dag oud brood leent zich hier uitstekend voor.

Lees meer »

Glutenvrije gierst salade met geroosterde knoflook en geplette aardappelen

Millet is een zaadje met een goede bron van mineralen zoals koper, fosfor, mangaan en magnesium. Het kan worden gemaakt in zowel zoete als krokante gerechten en is een uitstekende vervanging voor rijst. Ik was vroeger gek op couscous-salades, en nu we glutenvrij zijn, kunnen we genieten van dezelfde soort salade, maar dan met gierst het is veel beter voor jou! Zorg ervoor dat je biologische gierst koopt, want dit garandeert dat het niet is besproeid met giftige chemicaliën. Het moeilijkste aan het maken van dit gerecht is wachten op het koken van de aardappelen!

Lees meer »

A peach beauty met chia bubbles

Als je de pompelmoes mocktail lekker vond zul je deze ook niet snel vergeten. Het is een soort "Healthy Bubble tea" zonder geraffineerde suikers of tapioca. De chiazaad zorgen voor een unieke smaak in de mond en het is zo lekker.

Lees meer »

Vegan brownies van zoete aardappel

Ik meen het, mocht je een feestje organiseren voor je kind of een traktatie maken. Dan heb ik hier eentje voor je. De dadels geven een zalige bite. Gebruik zachte dadels. Heb je deze niet in huis maar wel harde? Week ze dan in lauw warm water totdat ze zacht zijn. Dan mengen ze makkelijker met in het beslag. De pure chocolade maakt het feest compleet. Proef even jouw beslag voordat je het in de bakvorm stort. Wat ik er soms ook nog bij voeg zijn noten. Gebruik gerust andere noten die je kan waarderen. Ik vind pecannoten of hazelnoten ook echt geweldig, zeker wanneer je ze kort roostert in een pan.

Lees meer »

Maak vanaf nu je eigen bouillonblokjes

Enkele jaren terug heb ik mijn favoriete methode voor het maken van zelfgemaakte groentebouillon water cubes gedeeld met jullie op instagram.  Deze groentebouillon zijn van nature glutenvrij, vegan en bevatten geen verdikkingsmiddelen of conserveringsmiddelen. Lieve mama's deze blokjes zijn super makkelijk om te maken. Geweldig voor het koken van soepjes of sauzen. Om de allerbeste kwaliteit van de zelfgemaakte groentebouillon te krijgen, kun je beste regionale biologische producten gebruiken of nog beter van je eigen tuin ;) maar dit is natuurlijk geen must. Na het volgen van deze stappen verzeker ik je dat je geen groentebouillon meer uit de supermarkt wilt kopen.

Lees meer »