Nuggets hebben geen vol gespoten kip nodig, ze zijn echt heerlijk met kikkererwten. Ik heb ze ook eens met tofu gemaakt/ Ze voegen een geweldige eiwitbron toe aan onze salade- of heerlijke schaaltjes of als school lunch voor kinderen. Deze zijn gemaakt van kikkererwten en havermout. Een zeer goede alternatief als je niet van tofu houdt of geen soja aan kan.
Ingrediënten voor
15 nuggets:
2 kopjes kikkererwten(gekookt en gedroogd)
1/2 kopje havermout
1 ui (fijngehakt)
1 el olijfolie
1 el voedingsgist
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zeezout
1 theelepel paprikapoeder
wat zwarte peper
1 el sojasaus
1/2 el Mosterd
1 el citroensap
1 el water
Voor de korst:
1 kopje paneermeel
1/2 kop kikkererwtenmeel
1/2 kopje water
•Bak de ui 5-10 minuten in olijfolie en mix de haver tot bloem. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa, maar niet volledig pureren of gebruik gewoon een aardappelstamper.
•Vorm rondjes. Vul 1 kom met paneermeel en 1 kom met kikkererwtenmeel gemengd met water.
•Doe de nuggets onder in de vloeistof en rol in de paneermeel. Zet in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Als je te veel hebt, zijn ze perfect om in te vriezen (voor het bakken) en ze worden zelfs beter na het invriezen, dus het is een goede aanrader om ze eerst in te vriezen en ze rechtstreeks uit de vriezer te halen en te bakken.
Reactie plaatsen
Reacties