De lekkerste tiramisu taart met brownie van zoete aardappel

Gepubliceerd op 27 november 2024 om 19:55

Brownie:

•200 g boter
•200 gram chocolade
•200 gram stevia suiker
•5 eieren
•2 eetl. meel
•50 g zoete aardappel 

 

Mascarponemousse :

•500 gram mascarpone
•75 gram honing 
•1 vanillestokje
•500 ml slagroom

Extra's Cacao, om te bestuiven

 

Instructies


Brownie :

 

•Verwarm de oven voor op 180°C

•Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier aan de onderkant en vet de zijkanten in met boter.

•Smelt de chocolade en de boter in een pan op laag vuur.

•Eenmaal gesmolten, klop de suiker erdoor. Roer vervolgens de eieren door het chocolademengsel.

•Voeg als laatste de bloem toe en meng tot het beslag glad is.

•Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak de cake ongeveer 20-25 minuten. De cake moet nog niet gaar aanvoelen alsof het uit de oven komt, want hij zal hard worden als hij afkoelt.

•Zet de browniebodem 2 uur in de koelkast.


Mascarponemousse :

 

Meng de mascarpone, honing en vanillezaadjes door elkaar. Verwarm 100 ml room tot net onder het kookpunt. Klop de overige 400 ml slagroom tot een zachte slagroom.


Bekleed de binnenkant van de springvorm met bakpapier. Giet de mascarponecrème op de browniebodem en verdeel het gelijkmatig.

Zet de cake minimaal 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Verwijder de springvorm en het bakpapier. Bestrooi met cacaopoeder en serveer de tiramisu brownie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.