Ingrediënten
Aardappeltaart
700 gram aardappelen
20 g boter(gesmolten)
1 courgette(blokjes gesneden)
1 ui (gesneden)
2 knoflook (geraspte)
2 eetl. olijfolie
5 eieren
3 eetl. zure room
75 gram geraspte kaas
4 verse muntblaadjes(gesneden)
Zout/peper
100 g feta, verkruimeld
Instructies
•Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
•Bestrijk een vorm met een diameter van 23 cm met gesmolten boter.
•Doe de gekookte aardappelen in de vorm en druk ze stevig op de bodem en langs de zijkanten omhoog. Bak gedurende 15 minuten.
•Snijd de courgette in dunne plakjes met behulp van een mandoline.
•Bak de plakjes courgette, ui en knoflook in een pan met olie tot de courgette zacht wordt en wat kleur krijgt.
•Klop de eieren, crème fraîche, geraspte kaas, munt, zout en peper door elkaar.
•Verdeel het gebakken courgettemengsel over de aardappelkorst en giet het eimengsel erover. Verkruimel de fetakaas erover en bak de taart ongeveer 20 minuten.
•Garneer met extra munt.
Reactie plaatsen
Reacties