Vegan brownies van zoete aardappel

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 20:14

Ik meen het, mocht je een feestje organiseren voor je kind of een traktatie maken. Dan heb ik hier eentje voor je. De dadels geven een zalige bite. Gebruik zachte dadels. Heb je deze niet in huis maar wel harde? Week ze dan in lauw warm water totdat ze zacht zijn. Dan mengen ze makkelijker met in het beslag. De pure chocolade maakt het feest compleet. Proef even jouw beslag voordat je het in de bakvorm stort. Wat ik er soms ook nog bij voeg zijn noten. Gebruik gerust andere noten die je kan waarderen. Ik vind pecannoten of hazelnoten ook echt geweldig, zeker wanneer je ze kort roostert in een pan.

Met kinderen zou ik met noten oppassen omtrent allergieën dus liever niet gebruiken bij feestjes tenzij je zeker weet dat er niemand allergisch is. 

Ingrediënten :

9 porties

 

400 g zoete aardappels

70 g amandelmeel

40 g boekweitmeel of glutenvrije havermeel

150 g zachte dadels en ontpit

2 a 4 el ahornsiroop (afhankelijk van hoe zoet jij de brownies wil hebben)

5 el raw cacaopoeder

2 el kokosolie

2 tl bakpoeder

Snufje zeezout

50 g pure vegan chocolade + 50 g extra voor de topping

 

Wat heb je nodig?

 

Vierkante bakvorm 18 x 18 cm  Bakpapier

•Verwarm de oven voor op 175 graden (onder- en boven)

•Bekleed de bodem van de vorm of ovenschaal met bakpapier.

 

•Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de zoete aardappelstukken in 10 a 15 minuten zacht. Giet het water af en laat de zoete aardappel afkoelen en uitlekken. Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de afgekoelde zoete aardappel in de keukenmachine en maal ze fijn.

 

•Doe daarna de dadels erbij en maal mee tot ze fijn zijn. Schenk het beslag in een mengkom en voeg hier de melen, cacao, kokosolie, ahornsiroop, bakpoeder, zout cacao en aan toe. Mix de ingrediënten goed door elkaar allemaal met elkaar is vermengd. Hak de chocolade grof, voeg deze toe en roer alles nog één keer goed door elkaar.

 

•Verdeel het browniemengsel over de bodem van de bakvorm of ovenschaal en bak de zoete aardappel brownie in zo’n 30 a 35 minuten gaar.

 

•Laat de brownie een half uurtje afkoelen. Verwarm chocolade au bain marie en swirl deze over de brownie heen wanneer deze is afgekoeld. Laat de chocolade afkoelen en hard worden en snijdt de brownie in stukken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.